el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκά

Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: Ευρωπαϊκά Έργα

Έργο Twinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: "Strengthening the capacity of the National Assembly of Armenia to further support CEPA oversight and implementation"

AM 17 ENI JH 01 19

Προϋπολογισμός: 1.000.000 €

Πρόγραμμα χρηματοδότησης: ENI 2017/C (2017) 8195

Πρόσκληση: EuropeAid/167117/DD/ACT/AM

Φορέας χρηματοδότησης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Φορέας υλοποίησης: ΒτΕ - ΥΕΕΠ

Τελικός δικαιούχος: Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας

Διάρκεια: 24 μήνες

 

Περίληψη

Το Πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει και το Ιταλικό Κοινοβούλιο, με την Ελληνική Βουλή να ηγείται ως επικεφαλής, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του είναι  η παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας σχετικά με την παρακολούθηση της εφαρμογής της Συνολικής Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (CEPA) μεταξύ Αρμενίας και Ε.Ε., η οποία περιλαμβάνει θέματα διμερούς εμπορίου και επιχειρηματικότητας.

 

Σκοπός

Να ενισχυθεί η θεσμική συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των στελεχών των Κοινοβουλίων μέσω της πραγμάτωσης των ακόλουθων στόχων:

- Της εμβάθυνσης της δημοκρατίας στην Αρμενία, μέσω της ενίσχυσης των βασικών νομοθετικών λειτουργιών και της βελτίωσης των συστημάτων εργασίας της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας.

- Της παροχής βοήθειας στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας ώστε να προωθήσει βασικές ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία και τις πολιτικές που αφορούν την εφαρμογή της CEPA.

Για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του έργου, θα εργαστούν τουλάχιστον 30 εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Θα λάβουν χώρα 8 δράσεις και πάνω από 40 αποστολές καθώς και επισκέψεις εργασίας και μεγάλης διάρκειας εκπαιδεύσεις στη Βουλή των Ελλήνων, την Ιταλική Βουλή και τη Γερουσία. Θα υλοποιηθούν ενέργειες δημοσιότητας, όπως ανοιχτές εκδηλώσεις, διαδικτυακή ενημέρωση, δημοσιεύσεις στον Τύπο και ενημερωτικό υλικό.

 

► Ιστότοπος έργου

 

Προηγούμενο άρθρο INTER|PARES Project
Print
4838

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω