el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

EasyDNNRotator

Νέα

Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: Ευρωπαϊκά Έργα

"ARCOMEM" Από τη συλλογή των Αρχείων στη δημιουργία Μνημών – Χρησιμοποιώντας την σοφία του πλήθους για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης

 

Προϋπολογισμός: 8.013.000 € ΒτΕ: 148.800 €

Πρόγραμμα χρηματοδότησης​: ΕΕ FP7 ICT

Πρόσκληση: FP7-ICT-2009-6

Φορέας Χρηματοδότησης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Φορέας Υλοποίησης: ΒτΕ - ΥΕΕΠ

Εταίροι του έργου: Βουλή των Ελλήνων (GR), University of Sheffield (UK), Leibniz University Hannover L3S Research Center (DE), Yahoo! Iberia (ES), European Archive (NL), University of Southampton (UK), Athens Technology Center SA (GR), Athena Research and Innovation Center in ICKT (GR), Institut Télécom, Télécom ParisTech (FR), Deutsche Welle (DE), Suedwestrundfunk (DE), Austrian Parliament (AT).

Διάρκεια: 36 μήνες

Περίληψη

Καινοτόμο πρότυπο κοινωνικής δικτύωσης  για την εύρεση, ανίχνευση και αρχειοθέτηση  πληροφοριών στο διαδίκτυο που προέρχονται από ψηφιακά αρχεία πολύτιμης ιστορικής σημασίας (αρχεία πολιτικής, αρχεία μέσων ενημέρωσης) με σκοπό τον εμπλουτισμό και μεγιστοποίηση της αξίας των πληροφοριών αυτών για το ευρύ κοινό.

Σκοπός

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη πρότυπων και καινοτόμων εργαλείων και πλατφορμών για την μετατροπή των ψηφιακών αρχείων οργανισμών, φορέων και ινστιτούτων σε “ψηφιακές μνήμες” στις οποίες το κοινό θα έχει πρόσβαση μέσω της διατήρησης και αξιοποίησης της πληροφορίας των κοινωνικών δικτύων.

Αποτελέσματα:

Στο πλαίσιο του έργου:

  • επιτεύχθηκε η εξόρυξη γνώμης  από το διαδίκτυο για την δυναμική Γεγονότων και Θεμάτων επιλογής (Βουλή των Ελλήνων) ώστε η  απόκτηση Ευφυούς Περιεχομένου να ενοποιηθεί σε μια  Πλατφόρμα Συνεργασίας που να περιλαμβάνει αρχεία ΜΜΕ και αρχεία πολιτικού περιεχομένου.
  • έγινε επιλογή των ψηφιακών αρχείων (αρχεία πολιτικής, αρχεία μέσων ενημέρωσης) μεταξύ αυτών και της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων που περιέχουν γεγονότα, θέματα και δεδομένα ικανά να παρακινήσουν τους συμμετέχοντες στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να λειτουργήσουν διαδραστικά παρέχοντας και αυτοί με τη σειρά τους υλικό για τη συμπλήρωση των αρχείων αυτών.
  • αναπτύχθηκαν μέθοδοι για την μετατροπή των ψηφιακών αρχείων των οργανισμών, των φορέων και των ινστιτούτων που συμμετείχαν σε αυτό, σε «μνήμες» του κοινού ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτές μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Προηγούμενο άρθρο + Spaces (Policy Simulation in Virtual Spaces) Προσομοίωση Πολιτικής σε Εικονικό Ψηφιακό Περιβάλλον
Επόμενο άρθρο LEX-IS “Διευκόλυνση της συμμετοχής της νεολαίας στη δημόσια συζήτηση της νομοθεσίας μεταξύ των Κοινοβουλίων, των πολιτών και των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση”
Print
6450

Text/HTML

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω