el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

EasyDNNRotator

Νέα

Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: Ολοκληρωμένα Έργα

Metalogue

Η Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχε ως εταίρος στο ερευνητικό έργο METALOGUE (www.metalogue.eu) με προϋπολογισμό 170.650 Ευρώ για τη Βουλή των Ελλήνων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε δε το Νοέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016.

Το έργο πραγματευόταν τη δημιουργία ενός πολυ-μεσικού διαλογικού συστήματος για την απόκτηση μετα-γνωστικών δεξιοτήτων που θα απευθύνεται σε νέους, βασιζόμενο στην ανάλυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ χρηστών (ανάλυση λεκτικών ή μη λεκτικών συμπεριφορών επικοινωνίας - λόγος, κινήσεις, συναισθήματα) και υπολογιστικών συστημάτων. Από την έρευνα αυτή προέκυψε μια τρισδιάστατη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή εκπαιδευτικού χαρακτήρα που είναι διαθέσιμη στην Βουλή των Ελλήνων.

Εκτός από την Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής, εταίροι του έργου ήταν οι εξής:

  • Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz (DE) ως συντονιστής
  • Open University of the Netherlands (NL)
  • University of Groningen (NL)
  • Charamel GmbH (DE)
  • University of Peloponnese (GR)
  • Trinity College Dublin (IR)
  • DialogCONNECTION Ltd (UK)
  • University of Essex (UK)
  • Universität des Saarlandes.(DE)

Η Βουλή των Εφήβων μετείχε στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, καθώς θεωρήθηκε ως η πιο κατάλληλη ομάδα εν δυνάμει χρηστών ενός τέτοιου εκπαιδευτικού εργαλείου για θέματα δημοκρατίας, διαλόγου και τέχνης της επικοινωνίας στη δημόσια συζήτηση. 

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θεωρούσαμε ότι παρουσιάζε ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συντελεστές της Βουλής των Εφήβων της Αττικής να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, με μια μικρή ομάδα μαθητών τους (έως 4 μαθητές) για να συμμετάσχουν στις πιλοτικές εφαρμογές του.

Οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν ανά ζεύγη για συγκεκριμένο θέμα (π.χ. απαγόρευση καπνίσματος τους δημόσιους χώρους, επιπτώσεις στην υγεία των νέων) στην αγγλική γλώσσα ώστε να γίνει οπτικοακουστική καταγραφή τους από το σύστημα. 

Κατά το διάστημα που έτρεχε το έργο προέκυψαν και νέα πεδία ενδιαφέροντος. Η υπηρεσία ήρθε σε επαφή με εκπαιδευτικούς δημόσιων σχολείων οι οποίοι ήταν θετικοί σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες τις οποίες δούλευαν με επιλεγμένες ομάδες μαθητών στα σχολεία τους, και οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα. Οργανώθηκαν έτσι πιλότοι του προγράμματος που επέκτειναν το πεδίο ενδιαφέροντος σε ένα ευρύτερο κοινό με ενδαφέροντα αποτελέσματα. Αυτή η δράση ενθουσίασε τους συντελεστές και τους leaders του έργου οι οποίοι είδαν να ανοίγετε ένα νέο και ευρύτερο πεδίο χρήσης των προϊόντων του. Προς αυτή τη κατεύθυνση υπάρχουν αιτήματα τα οποία εξετάζει η υπηρεσία μας προκειμένου να αξιολογήσει επεκτάσεις του έργου που θα παρουσίαζαν ενδιαφέρον. 

 

Προηγούμενο άρθρο Twinning-Σερβία
Επόμενο άρθρο “ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ 2016-2018”
Print
3144

Text/HTML

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω