el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

ΕΣΠΑ

Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: ΕΣΠΑ

Μελέτες ωρίμανσης για προετοιμασία έργων ψηφιακής σύγκλισης της Βουλής των Ελλήνων

Προϋπολογισμός: 105.085 €

Πρόγραμμα χρηματοδότησης: Κοινωνία της Πληροφορίας

Φορέας χρηματοδότησης: Βουλή των Ελλήνων

Φορέας υλοποίησης: Βουλή των Ελλήνων - Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Τίτλοι υποέργων:  1. Εξειδίκευση Δράσεων Ψηφιοποίησης ιστορικών και πολιτικών ντοκουμέντων της Βουλής των Ελλήνων (25.085€).

                               2. Μελέτη για την ανάπτυξη τεχνολογίας στενοτυπικής μεταγραφής προφορικού λόγου σε ηλεκτρονικό κείμενο των πρακτικών της Βουλής των Ελλήνων και ψηφιακή αποθήκευση αυτών, με                                             δυνατότητα άμεσης διάθεσής και κατανόησης τους από ΑΜΕΑ (35.000€).

                               3. Μελέτη για την ψηφιακή προβολή και ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαχείριση του οπτικοακουστικού κοινοβουλευτικού υλικού, του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων (45.000€).

Τελικός δικαιούχος: Βουλή των Ελλήνων

Διάρκεια: 2 Μήνες

Περίληψη

Αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από την Βουλή των Ελλήνων που συντελεί στην αναβάθμιση του συνόλου των δραστηριοτήτων της, παρέχει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δρώμενα της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και σε ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών της νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας της. 

Σκοπός

 Το έργο είχε σαν σκοπό, την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από την Βουλή των Ελλήνων, που θα συντελούσαν στην αναβάθμιση του συνόλου των δραστηριοτήτων της και θα παρείχαν ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δρώμενα της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και σε ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών της νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας της. Δόθηκε η δυνατότητα μέσω της αξιοποίησης των ΤΠΕ, να είναι δυνατή, η πλήρης επικοινωνία και αλληλεπίδραση των πολιτών με τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά αυτόν τον τρόπο, επετεύχθη η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των πολιτών (τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό), η δυνατότητα ενεργής συμμετοχής τους στα δρώμενα του πολιτικού βίου και η ισότιμη εξυπηρέτηση τους σε ηλεκτρονικού τύπου συναλλαγές. Η υλοποίηση των μελετών συνέβαλαν με τον πλέον δυναμικό τρόπο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δημιουργώντας ένα αξιόπιστο, τυποποιημένο και λειτουργικό περιβάλλον μέσω της χρήσης εφαρμογών ΤΠΕ. Επιπλέον επετεύχθη η διαφύλαξη αλλά και η ανάδειξη της πολιτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Βουλής των Ελλήνων μέσω διαδικτύου, προσφέροντας έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση στο ευρύ κοινό. Προσφέρει σημαντικά οφέλη τουλάχιστον στους  πολίτες (στην Ελλάδα και το εξωτερικό), ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως τα ΑΜΕΑ, οι μετανάστες κ.λ.π. - επιστημονική κοινότητα - εκπαιδευτικοί - βουλευτές – κόμματα.

Αποτελέσματα

Η δυνατότητα προετοιμασίας τριών καίριων έργων υποδομής, σε εθνικό επίπεδο υλοποιήθηκαν, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο, στην στρατηγική ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» της 4ης προγραμματικής περιόδου και ειδικότερα στους στόχους του Άξονα προτεραιότητας 2 «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» αλλά και των σκοπών του Ειδικού στόχου 2.1 «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ-Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα» (Υποέργα 1 και 3) και του Ειδικού στόχου 2.2 «Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης για τον πολίτη» (Υποέργο 2).

 

Προηγούμενο άρθρο Τεκμηρίωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των Συλλογών της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων
Επόμενο άρθρο «Ανάπτυξη Διαδικτυακής Πύλης της Βουλής των Ελλήνων και Κατάρτιση Χρηστών και Διαχειριστών της»
Print
5397

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω