el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

EasyDNNRotator

Νέα

Βουλή των Ελλήνων

ΔΡΑΣΗ «Σύστημα Παρακολούθησης και Ελέγχου των Αναγκαστικών Επιστροφών»

 

 

Επικαιροποιημένος Προϋπολογισμός: 267.500,00 €

Πρόγραμμα χρηματοδότησης: «Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020»

 

Απόφαση ένταξης: ΤΑΜΕ/30/4-η/13.02.2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Πρόσκληση: ΤΑΜΕ/30/4-Α21.10.16(ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5/2016)

Φορέας υλοποίησης: Βουλή των Ελλήνων - ΥΕΕΠ 

 

Τελικός δικαιούχος: ΥΕΕΠ – Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη»

 

Διάρκεια: 83 μήνες

 

Περίληψη

Η Δράση υλοποιείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη (Κύριος της Δράσης) σε συνεργασία με την ΥΕΕΠ της Βουλής των Ελλήνων (Δικαιούχος της Δράσης), στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας που υπογράφηκε στις 23 Μάϊου 2014 και εγκρίθηκε την 11.6.2014.

 

Σκοπός

Η προτεινόμενη δράση του Συνηγόρου του Πολίτη αποσκοπεί στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος εξωτερικού ελέγχου, το οποίο θα συμβάλει στην αναγκαία λογοδοσία και διαφάνεια των διαδικασιών επιστροφής από την ελληνική αστυνομία και

εν τέλει στην αξιοπιστία και βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος επιστροφών με σεβασμό της νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προς πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ.

 

Αποτελέσματα

Οι προτεινόμενες δράσεις στοχεύουν στην διαφύλαξη και προστασία της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των υπό επιστροφή και υπό απομάκρυνση παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι είναι και οι άμεσα ωφελούμενοι.

Ωστόσο, μέσα από τη διαδικασία του εξωτερικού ελέγχου των επιστροφών μεταναστών τρίτων χωρών, προκύπτει έμμεση ωφέλεια για όλους του εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς, με πρώτο αποδέκτη την Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης, η ανάπτυξη του συστήματος εξωτερικού ελέγχου των επιστροφών αναμένεται να συμβάλλει θετικά ως προς τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των μεταναστών στα προ- αναχωρησιακά κέντρα κράτησης, καθώς και συνολικά στη βελτίωση της εθνικής πολιτικής επιστροφών μεταναστών.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την παροχή υπηρεσιών Βασικού Μελετητή ως Τεχνικού Συμβούλου
Επόμενο άρθρο “ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ”
Print
642

Έγγραφα

Text/HTML

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω