el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

EasyDNNRotator

Νέα

Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: ΕΣΠΑ

Τεκμηρίωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των Συλλογών της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων

Περίληψη

Το έργο αφορά  στην τεκμηρίωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των Συλλογών που κατέχει και διαχειρίζεται η Βουλή των Ελλήνων και οι οποίες αποτελούν πολύτιμο και μοναδικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού.

Προϋπολογισμός: 1.695.992,50 € 

Διάρκεια: 30/01/2008 - 30/11/2008 

 

Σκοπός

Το έργο αφορά  στην τεκμηρίωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των Συλλογών που κατέχει και διαχειρίζεται η Βουλή των Ελλήνων και οι οποίες αποτελούν πολύτιμο και μοναδικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού.

 

Αντικείμενο του παρόντος έργου είναι:

  1. Η μεθοδευμένη και συγκροτημένη εισαγωγή των νέων τεχνολογιών πληροφόρησης στην διαδικασία καταγραφής & τεκμηρίωσης των Συλλογών της Βουλής με την δημιουργία ολοκληρωμένης ψηφιακής βιβλιοθήκης που θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με την έντυπη βιβλιοθήκη.
  2. Η προμήθεια συστήματος για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών και ψηφιακών βάσεων δεδομένων της Βιβλιοθήκης και η ηλεκτρονική επεξεργασία και τεκμηρίωση του υλικού των Συλλογών της Βιβλιοθήκης.
  3. α. Η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση, της συλλογής των πολυτίμων εντύπων,

β. Η ανάπτυξη ψηφιακής βιβλιοθήκης εφημερίδων και περιοδικών με την μετατροπή σε ψηφιακή μορφή των μικροφίλμ που έχουν ήδη παραχθεί, και την ολοκλήρωση του έργου με την απευθείας ψηφιοποίηση των  εφημερίδων και περιοδικών  με σκοπό την διάθεσή τους με σύγχρονες τεχνολογίες τηλεματικής,

γ. Η ψηφιοποίηση των βιβλιογραφιών εθνικής σημασίας.

  1. Η ανάδειξη και προβολή των αποτελεσμάτων του έργου.

Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα:

Υποέργο 1

«ΣΥΛΛΟΓΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  (ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ)»

Προϋπ. 504.000 €

Υποέργο 2

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - ΣΠΑΝΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  – ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ – ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΩΝ»

Προϋπ. 1.100.000 €

«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ»

Προϋπ. 119.000 €

Αποτελέσματα

  1. Έχει εγκριθεί το Παραδοτέο της Δράσης 1 (Μελέτη Εφαρμογής) μετά την κατάθεση της αναθεωρημένης έκδοσης της.
  2. Έχει εγκριθεί το Παραδοτέο της Δράσης 2 (Προμήθεια Εξοπλισμού), πιστοποιώντας την  πλήρη εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού και του λογισμικού των συστημάτων στο ΄Καπνεργοστάσιο’
  3. Έχει εγκριθεί το Παραδοτέο Δράσης 4 Ενέργειες (Ψηφιοποίησης υλικού από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της ΒτΕ) πιστοποιώντας την ποιότητα 4.000 ψηφιοποιημένων τεκμηρίων. Αναμένεται η πιστοποίηση της ποιότητας 6.000  ψηφιοποιημένων τεκμηρίων στις 7/11/2008 και των υπολοίπων 5.000 μέχρι το τέλος του έργου.
  4. Ο Ανάδοχος έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση και λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος λογισμικού βιβλιοθήκης Horizon (Δράση 3) συμπεριλαμβανομένης και της Εκπαίδευσης (Δράση 7) σε αυτό, καθώς και τη μετάπτωση της υπάρχουσας βιβλιογραφικής βάσης (Δράση 5) την 7/11/2008.
  5. Το λογισμικό του συστήματος για την τεκμηρίωση και διαχείριση των ψηφιακών τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης της ΒτΕ CITRON  (Δράσεις 4, 5, 6) έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί μέχρι τις 15/11/2008 έτσι ώστε όλες  οι βασικές συνιστώσες του έργου (εξοπλισμός, λογισμικό, ψηφιοποίηση) να λειτουργούν ως σύνολο.
  6. Το πλάνο ενεργειών δημοσιότητας του έργου  (Δράση 9) έχει εγκριθεί και πραγματοποιήθηκε διημερίδα στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση των αποτελεσμάτων του έργου την 25-26/11/2008.
Προηγούμενο άρθρο “Ενίσχυση των ικανοτήτων της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας στη διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε.”
Επόμενο άρθρο Μελέτη αξιολόγησης της οικονομικής λειτουργίας της Υ.Ε.Ε.Π και της Βουλής και προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού
Print
1925

Text/HTML

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω