el-GRen-US
Γλώσσα
Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ολοκληρωμένα Έργα

Βουλή των Ελλήνων
/ Κατηγορίες: ΕΣΠΑ

Πράξη «Αποκατάσταση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Φιλελλήνων 23» (MIS 5010831)

Πρόγραμμα χρηματοδότησης: Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020

Απόφαση ένταξης  ΑΔΑ: 72ΥΟ7Λ7-2ΥΧ

Πρόσκληση: ΑΤΤ062  αρ. πρωτ. 2773/09/08/2017

Φορέας υλοποίησης: Βουλή των Ελλήνων - ΥΕΕΠ 

Τίτλοι υποέργων :  

  1. Αποκατάσταση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Φιλελλήνων 23
  2. Αποπεράτωση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Φιλελλήνων 23
  3. Σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ
  4. Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου του Βασικού μελετητή (Αρχιτεκτονικά, Στατικά, Ηλεκτρομηχανολογικά) στην εκτέλεση του έργου.
  5. Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου του Βασικού μελετητή συντήρησης διακόσμου στην εκτέλεση του έργου.

 

Τελικός δικαιούχος: Βουλή των Ελλήνων

Διάρκεια: 24 μήνες

 

Περίληψη

Η Πράξη αφορά στην αποκατάσταση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Φιλελλήνων 23 στην Αθήνα. Προβλέπεται στατική ενίσχυση του κτηρίου, αναδιαρρύθμιση, καθώς και η ανακατασκευή ή επισκευή των επί μέρους στοιχείων, ώστε το κτίριο να εξυπηρετεί τις νέες χρήσεις και να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες προδιαγραφές, διατηρώντας, όμως, παράλληλα τον μορφολογικό χαρακτήρα του.

 

Σκοπός

  • Η αντιμετώπιση των δομικών και των οικοδομικών προβλημάτων του κτηρίου, προκειμένου να σταματήσει η φθορά και να επανορθωθούν οι ζημίες, που αυτό έχει υποστεί.
  • Η αισθητική αναβάθμιση του μνημείου και του αμέσου περιβάλλοντος χώρου και η ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής  αξίας του.
  • Η αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών του κτηρίου ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

 

Αποτελέσματα

Προβλέπεται η διατήρηση της αυθεντικότητας του κτηρίου μέσω της διατήρησης και συντήρησης όσο το δυνατόν περισσότερων από τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, η χρήση παραδοσιακών υλικών και τρόπων δομής, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των οικοδομικών προβλημάτων του κτηρίου η επέμβαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της πρόσοψης στην μορφή που είχε αμέσως μετά την προσθήκη του ορόφου, την αποκατάσταση των αρχικών ανοιγμάτων, τη διατήρηση, συντήρηση και επισκευή των αυθεντικών στοιχείων του κτηρίου όπως π.χ. κουφωμάτων (εξωτερικών και εσωτερικών), ξύλινων δαπέδων κατά το δυνατόν (όπου αυτό δεν είναι δυνατόν αντικατάστασή τους με αντίγραφα), και τη διατήρηση, συντήρηση και επισκευή του γλυπτού, γραπτού και μορφοπλαστικού διακόσμου.

Προβλέπεται η δομική ενίσχυση του λίθινου κελύφους του κτηρίου και της θεμελίωσης του, η καθαίρεση και αντικατάσταση του νεώτερου φορέα από οπλισμένο σκυρόδεμα με νέο μεταλλικό, η εκ νέου κατασκευή όλων των Η/Μ εγκαταστάσεων,(κλιματισμός, ισχυρά- ασθενή ρεύματα, δίκτυα ύδρευσης- αποχέτευσης κλπ.) καθώς και ο εμπλουτισμός τους με όλες τα απαραίτητα συστήματα (πυρανίχνευση , πυρόσβεση, ανυψωτικά, συστήματα ασφάλειας κ.α.), ώστε να καλύπτονται πλήρως λειτουργικά οι νέες χρήσεις των χώρων.

 

 

Δημοσιότητα Ιστοσελίδα Βουλής των Ελλήνων (στα links που ακολουθούν)

Προηγούμενο άρθρο «Αποκατάσταση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Φιλελλήνων 23»
Επόμενο άρθρο Πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» (MIS 5027217)
Print
6147

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω